Skoncentrowane wsparcie w okresie zwiększonej zachorowalności na przeziębienie i grypę dla dzieci.
Preparat polecany jest dzieciom od 3-go do 12-go roku życia w celu uzupełniania diety w składniki wspomagające pracę układu odpornościowego.
Polecany jest zwłaszcza w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i przeziębienie: w okresie jesienno-zimowym oraz w okresie przesilenia wiosennego.
CIĄŻA I DZIECKO » Zdrowie dziecka » Odporność
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla dzieci » Wzmacniające odporność
WITAMINY I SUPLEMENTY » Wzmacnianie odporności » Pozostałe
BESTSELLERY
Czarny bez wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Witamina C i cynk wspomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Cynk wpływa na utrzymanie prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych.
Witamina C wpływa na zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia, a także wspomaga w prawidłowej produkcji kolagenu.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Produkt powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Dzieci od 3 do 12 roku życia: 10 ml 3 razy dziennie.
Przed spożyciem wstrząsnąć.
Stabilizator: glicerol, sok z owoców czarnego bzu (Sambucus nigra), woda, substancja słodząca: syrop sorbitolowy, ekstrakt z owoców czarnego bzu (Sambucus nigra) standaryzowany na 6,15% polifenoli i 3,7% antocyjanów, L-askorbinian sodu, ekstrakt z owocu gorzkiej pomarańczy (Citrus aurantium) standaryzowany na zawartość bioflawonoidów, substancja konserwująca: sorbinian potasu, glukonian cynku.
Składnik | 30 ml | % RWS* |
Sok z owoców czarnego bzu | 8,9 g | --- |
Podwójnie standaryzowany ekstrakt z owoców czarnego bzu, w tym: polifenole antocyjany |
2 g
123 mg 74 mg |
---
--- --- |
Witamina C | 240 mg | 300% |
Bioflawonoidy cytrusowe | 54 mg | --- |
Cynk | 4,5 mg | 45% |
*% RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.