Zdjęcie produktu BoboVita

BoboVita Kaszka, manna, o sm.owocowym, 230 g

9,98

Po 6 miesiącu życia.
  • Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
  • Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 3 tygodni.

  •  
    Zgodnie z aktualnym schematem żywienia, niezależnie od sposobu karmienia niemowlęcia (piersią czy mlekiem modyfikowanym) kaszkę glutenową, w niewielkich ilościach, w ramach oswajania organizmu dziecka z glutenem, należy wprowadzić nie wcześniej niż po 4. i nie później niż po 5. miesiącu życia. Do oswajania z glutenem, możesz użyć niewielkich ilości właśnie tej kaszki. Najwcześniej po 6. miesiącu życia niemowlęcia można podawać ją jako pełny posiłek. Po oswojeniu organizmu niemowlęcia z glutenem, najlepiej podawać 1 porcję kaszki dziennie. Z czasem, dzienna ilość porcji kaszki może być większa.

    Dla zdrowia dziecka ważna jest urozmaicona i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.

    Zwróć uwagę na higienę pierwszych ząbków, szczególnie przed snem.

    Zanim przystąpisz do przyrządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się czy naczynia, których będziesz używać, są czyste.

    Sposób przygotowania
    Etap oswajania z glutenem:
    Dosyp niewielką ilość kaszki manny BoboVita o smaku owocowym do przecieru warzywnego, owocowego, mleka lub kaszki bezglutenowej. Dodaj kaszkę raz dziennie w formie sypkiej, bez wcześniejszego przygotowania na wodzie.

    Pełny posiłek glutenowy:
    Bez gotowania.
    Wystarczy dodać wodę.
    1. Przegotuj 150 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C.
    2. Wsyp powoli 45 g (ok. 5 łyżek stołowych) kaszki BoboVita.
    3. Dobrze wymieszaj. Nie gotuj. Odczekaj chwilę, aż kaszka zgęstnieje. Zawsze sprawdzaj temperaturę posiłku przed podaniem.
    Nie podawaj ponownie resztek posiłku.
    Przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania.
    kaszka pszenna - 33,9%, mleko modyfikowane - 32,4% [odtłuszczone mleko w proszku, odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz roślinny (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy, stabilizator: lecytyna sojowa), węglan wapnia, witaminy (C, niacyna, kwas pantotenowy, E, B1, B6, A, kwas foliowy, K, D, biotyna, B12), dwufosforan żelazowy, siarczan cynku, siarczan miedzi, jodek potasu], cukier, odtłuszczone mleko w proszku, proszek bananowy - 4%, proszek jabłkowy - 2%, maltodekstryna, tłuszcz roślinny (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy, stabilizator: lecytyna sojowa), proszek gruszkowy - 0,7%.
    Kaszka zawiera gluten. 
    Wartość odżywcza 100 g kaszki Porcja (45 g kaszki + 150 ml wody) Wartość energetyczna kJ 1794 807 Wartość energetyczna kcal 426 192 Tłuszcz, w tym: g 10,6 4,8 - kwasy nasycone g 4,5 2 Węglowodany, w tym: g 67,7 30,5 - cukry g 41,4 18,6 Błonnik g 2,7 1,2 Białko g 13,5 6,1 Sól g 0,275 0,125 Witaminy Witamina A µg 300 (75%)* 135 (34%)* Witamina D µg 6 (60%)* 2,7 (27%)* Witamina E mg 2,4 1,1 Witamina K µg 9 3,9 Witamina C mg 40 (160%)* 18 (72%)* Tiamina mg 0,7 (144%)* 0,32 (65%)* Niacyna mg 2,4 (34%)* 1,1 (16%)* Witamina B6 mg 0,5 (71%)* 0,23 (32%)* Kwas foliowy µg 100 (100%)* 45 (45%)* Witamina B12 µg 1,3 (186%)* 0,59 (84%)* Biotyna µg 12 5,4 Kwas pantotenowy mg 3 1,4 Składniki mineralne Sód mg 110 50 Wapń mg 380 (95%)* 171 (43%)* Żelazo mg 4 (67%)* 1,8 (30%)* Cynk mg 2,4 (60%)* 1,1 (27%)* Miedź mg 0,17 (43%)* 0,08 (19%)* Jod µg 90 (129%)* 41 (58%)* *% zalecanego dziennego spożycia Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnej zawartości sodu.
     , 230 g

    Kupujący BoboVita, kaszka,manna,o sm.owocowym, 230 g
    Kupowali również