Nasiona lnu ułatwiają kontrolowanie masy ciała, wpływają korzystnie na trawienie i funkcjonowanie jelit.
Problemy trawienne i pokarmowe » Poprawa apetytu i trawienia
Zioła i herbaty » Problemy trawienne
Bonatium
TRAWIENIE
Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne do zachowania dobrego stanu zdrowia.
Jedną czubatą łyżeczkę lnu mielonego (ok. 5 g) zalać 150 ml świeżo zagotowanej wody lub mleka (ok. ¾ szklanki). Mieszać energicznie ok. 1 minuty do uzyskania lekko zagęszczonej konsystencji. Spożywać po przestudzeniu. Korzystny efekt wynikający z deklarowanego działania występuje w przypadku spożycia porcji kleiku dwa (2) razy dziennie, co stanowi ok. 10 g zmielonych nasion lnu. Len mielony można także dodawać do zup, sosów, pieczywa, płatków śniadaniowych, owoców, soków, jogurtów lub miodu.
100% zmielonych, odtłuszczonych nasion lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.)
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Papierowy kartonik, w środku 250 g surowca w plastikowym opakowaniu.