Diarof Kapsułki, 10 szt.

Diarof to suplement diety w postaci kapsułek wspierających utrzymanie prawidłowej mikroflory organizmu.

19,39

Przeznaczenie:

Diarof przeznaczony jest do postępowania dietetycznego w przypadkach:

  • biegunki infekcyjnej,
  • biegunki podróżnych, związanej m.in. ze zmianą strefy klimatycznej,
  • biegunki poantybiotykowej,
  • zapobiegania zakażeniom Clostridium difficile.

Właściwości:

Diarof zawiera w swoim składzie drożdże Saccharomyces boulardii, nukleotydy oraz inulinę. Jest produktem wspierającym utrzymanie równowagi mikroflory jelitowej w celu poprawnego funkcjonowania układu pokarmowego oraz odpornościowego.

  • Saccharomyces boulardii poprzez tymczasową kolonizację jelita grubego wpływa na równowagę mikroflory przewodu pokarmowego i wspiera jego prawidłowe funkcjonowanie.
  • Nukleotydy uczestniczą niemal we wszystkich procesach życiowych zachodzących w organizmie (m.in. w układzie pokarmowym i odpornościowym) oraz biorą udział w odbudowie i tworzeniu się nowych komórek. Ponadto przyczyniają się do regulowania składu mikroflory jelit i tym samym wspomagają funkcjonowanie układu pokarmowego.
  • Inulina jest naturalnym prebiotykiem stymulującym wzrost korzystnej mikroflory jelit.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

  • Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu.
  • U osób ze znacznie zmniejszoną odpornością organizmu oraz z zaburzonym metabolizmem puryn przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem.
  • Stosować pod nadzorem lekarza.
  • W przypadku wystąpienia działań niepożądanych, niezwłocznie przerwać stosowanie i skonsultować się z lekarzem.
  • Produkt jest niekompletnym środkiem spożywczym.
  • Preparat nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia.
  • Produkt może być stosowany u dzieci powyżej 3. roku życia i osób dorosłych.
  • Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
  • Stosować pod nadzorem lekarza.

Sposób stosowania:

  • Stosować 1-2 kapsułki dziennie.
  • W przypadku problemów z połknięciem kapsułkę można otworzyć, a jej zawartość dodać do niewielkiej ilości spożywanego pokarmu.
    • Nie dodawać do gorących płynów/pokarmów.
    • Przygotować bezpośrednio przed spożyciem.

Skład

Saccharomyces boulardii DBVPG 6763 (BIOOTIC™), składnik otoczki kapsułki: żelatyna, nukleotydy z Saccharomyces cerevisiae (kwas guanozyno-5'-fosforowy, kwas adenozyno-5'-fosforowy, kwas urydyno-5'-fosforowy, kwas cytydyno-5'-monofosforowy), inulina, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu, barwnik otoczki kapsułki: dwutlenek tytanu.

Wartość odżywcza 100 g 1 kapsułka 2 kapsułki
Wartość energrtyczna 1400 kJ (330 kcal) 7 kJ (2 kcal) 14 kJ (4 kcal)
Tłuszcz, w tym: 6,68 g 33 mg 66 mg
- Kwasy tłuszczowe nasycone 2,67 g 13 mg 26 mg
Węglowodany, w tym: 16,6 g 82 mg 164 mg
- Cukry 15,2 g 75 mg 150 mg
Białko 40,6 g 201 mg 402 mg
Sól 3 g 15 mg 30 mg

Saccharomyces boulardii

DBVPG 6763 (BIOOTIC™)

50,4 g 250 mg (5 x 109 CFU*) 500 mg (1 x 1010 CFU*)
Nukleotydy, w tym: 10,1 g 50 mg 100 mg
- kwas cytydyno-5-monofosforowy 0,92 g 4,55 mg 9,1 mg
- kwas adenozyno-5'-fosforowy 1,78 g 8,81 mg 17,62 mg
- kwas guanozyno-5-fosforowy 1,87 g 9,29 mg 18,58 mg
- kwas urydyno-5-fosforowy 1,51 g 7,47 mg 14,94 mg
Inulina 11 g 54,7 mg 109,4 mg

*CFU - Colony Forming Unit (jednostka tworząca kolonię).

 

PRZECHOWYWANIE:

  • Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
  • Nie zamrażać.
  • Chronić przed światłem i bezpośrednim działaniem słońca.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Kupujący Diarof, kaps., 10 szt
Kupowali również