Diflos 30 jest wskazany do postępowania dietetycznego:
Kategorie:
Problemy trawienne i pokarmowe » Biegunka
Problemy trawienne i pokarmowe » Odbudowa flory bakteryjnej
Problemy trawienne i pokarmowe » Biegunka
Problemy trawienne i pokarmowe » Odbudowa flory bakteryjnej
Diflos 30 jest przeznaczony dla niemowląt, dzieci i dorosłych
Diflos 30 jest wskazany do postępowania dietetycznego:
w czasie i po antybiotykoterapii,
w biegunkach o różnej etiologii,
w stanach obniżonej odporności organizmu.
Diflos 30 jest wskazany do postępowania dietetycznego:
Produkt zawiera żywe kultury bakterii, które są wrażliwe na ciepło. Dlatego nie należy narażać ich na działanie źródeł ciepła, promieni słonecznych oraz na gwałtowne zmiany temperatur. Przechowywać należy w suchym miejscu, w temperaturze nie przekraczającej 25°C.
Diflos 30:
przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza,
nie jest odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia,
nie zawiera białek mleka, laktozy, glutenu i może być podawany osobom, które nie tolerują tych składników,
nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego,
nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik produktu.
Diflos 30:
Należy stosować pod nadzorem lekarza..
W czasie doustnego przyjmowania antybiotyków, jak również po antybiotykoterapii
5 x 109 LGG 1 raz na dobę w trakcie antybiotykoterapii i 4 tygodnie po - 2 kapsułki
W biegunkach o różnej etiologii
6 x109 LGG 2 razy na dobę przez 5 dni - 2 kapsułki 2 razy na dobę.
W stanach obniżonej odporności organizmu
1 x 109 LGG 1 raz na dobę przez 3 miesiące - 1 kapsułka.
Prawidłowe funkcjonowanie naturalnej mikroflory jelitowej
3 x 109 LGG 2 razy na dobę przez 2 miesiące - 1 kapsułka 2 razy na dobę.
Sposób użycia:
Niemowlęta i małe dzieci (od 1 do 3 r.ż.): kapsułkę należy otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w zimnym lub ciepłym płynie (np. woda, mleko, sok owocowy) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Dzieci powyżej 3 r.ż. i dorośli: kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (jak wyżej). Kapsułkę można również otworzyć, a jej zawartość o przygotowaniu.
W czasie doustnego przyjmowania antybiotyków, jak również po antybiotykoterapii
5 x 109 LGG 1 raz na dobę w trakcie antybiotykoterapii i 4 tygodnie po - 2 kapsułki
W biegunkach o różnej etiologii
6 x109 LGG 2 razy na dobę przez 5 dni - 2 kapsułki 2 razy na dobę.
W stanach obniżonej odporności organizmu
1 x 109 LGG 1 raz na dobę przez 3 miesiące - 1 kapsułka.
Prawidłowe funkcjonowanie naturalnej mikroflory jelitowej
3 x 109 LGG 2 razy na dobę przez 2 miesiące - 1 kapsułka 2 razy na dobę.
Sposób użycia:
maltodekstryna, mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillusrhamnosus GG (ATCC 53103), żelatyna, substancja przeciwzbrylająca (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), barwnik (dwutlenek tytanu – obecny tylko w otoczce kapsułki).
1 kapsułka zawiera 0,6 miliarda mikroenkapsulowanych żywych kultur bakterii Lactobacillusrhamnosus GG
0,6 miliarda mikroenkapsulowanych Lactobacillusrhamnosus GG = 3 miliardy liofilizowanych Lactobacillusrhamnosus GG
, 10,98 g
1 kapsułka zawiera 0,6 miliarda mikroenkapsulowanych żywych kultur bakterii Lactobacillusrhamnosus GG
0,6 miliarda mikroenkapsulowanych Lactobacillusrhamnosus GG = 3 miliardy liofilizowanych Lactobacillusrhamnosus GG
Wartość odżywcza:
100 g
1 kapsułka
2 kapsułki
Wartość energetyczna
1612kJ/ 385 kcal
6 kJ/ 1 kcal
12 kJ/ 2 kcal
Białko
21 g
0 g
0 g
Węglowodany
72 g
0 g
0 g
Tłuszcze
1 g
0 g
0 g
LGG
1,65 x 1011 cfu
0,6 x 109 cfu
1,2x 109 cfu