Diflos 60 jest przeznaczony dla dzieci powyżej 3 lat i dorosłych.
Diflos 60 w postępowaniu dietetycznym wspomaga organizm:
- w czasie i po antybiotykoterapii,
- w biegunkach o różnej etiologii,
- w stanach obniżonej odporności organizmu.
Diflos 60 jest przeznaczony dla dzieci powyżej 3 lat i dorosłych.
Diflos 60 w postępowaniu dietetycznym wspomaga organizm:
Mikroenkapsulacja to nowoczesna i unikatowa technologia produkcji. Mikroenkapsulacja pozwala na zwiększenie bezpieczeństwa produktu poprzez zwiększenie jego stabilności oraz zapewnienie dłuższego terminu przydatności do użycia. Efektywność kolonizacja jelita przez mikroenkapsulowane bakterie probiotyczne jest bardziej efektywna niż w przypadku bakterii podawanych bez otoczki.
Lactobacillus rhamnosus GG – idealny szczep bakteryjny Lactobacillus rhamnosus GG będący głównym składnikiem produktu Diflos 60:
Produkt zawiera żywe kultury bakterii, które są wrażliwe na ciepło. Dlatego nie należy narażać ich na działanie źródeł ciepła, promieni słonecznych oraz na gwałtowne zmiany temperatur. Przechowywać należy w suchym miejscu, w temperaturze nie przekraczającej 25°C.
Diflos 60:
Należy stosować pod nadzorem lekarza..
W czasie doustnego przyjmowania antybiotyków, jak również po antybiotykoterapii
5 x 109 LGG 1 raz na dobę w trakcie antybiotykoterapii i 4 tygodnie po - 1 kapsułki
W biegunkach o różnej etiologii
6 x109 LGG 2 razy na dobę przez 5 dni - 1 kapsułka 2 razy na dobę.
W stanach obniżonej odporności organizmu
1 x 109 LGG 1 raz na dobę przez 3 miesiące - 1 kapsułka.
Prawidłowe funkcjonowanie naturalnej mikroflory jelitowej
3 x 109 LGG 2 razy na dobę przez 2 miesiące - 1 kapsułka.
Kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (np. woda, mleko, sok owocowy). Kapsułkę można również otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w płynie (jak wyżej) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Uwaga! Zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) 2022/63 z dnia 14 stycznia 2022 r. w odniesieniu do zakazu dodatku do żywności ditlenku tytanu (E 171) żywność wyprodukowana zgodnie z przepisami obowiązującymi przed dniem 7 lutego 2022 r. może być nadal wprowadzana do obrotu do dnia 7 sierpnia 2022 r., a po tej dacie może pozostać na rynku do końca terminu przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. W związku z powyższym na stronie DOZ.pl w sprzedaży mogą występować produkty spożywcze, w tym suplementy diety, zawierające dwutlenek tytanu.
maltodekstryna, mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillusrhamnosus GG (ATCC 53103), żelatyna, substancja przeciwzbrylająca (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), barwnik (dwutlenek tytanu – obecny tylko w otoczce kapsułki)
1 kapsułka zawiera 1,2 miliarda mikroenkapsulowanych żywych kultur bakterii Lactobacillusrhamnosus GG
1,2 miliarda mikroenkapsulowanych Lactobacillusrhamnosus GG = 6 miliardów liofilizowanych Lactobacillusrhamnosus GG
Wartość odżywcza |
100 g |
1 kapsułka
|
2 kapsułki
|
Wartość energetyczna |
1599kJ/ 382 kcal |
6 kJ/1 kcal |
12 kJ/ 2 kcal |
Białko |
21 g |
0 g |
0 g |
Węglowodany |
72 g |
0 g |
0 g |
Tłuszcze |
1 g |
0 g |
0 g |
LGG |
3,3 x 1011 cfu |
1,2 x 109cfu |
2,4x 109cfu |