1 KAPSUŁKA ZAWIERA:
komórki drożdży szczepu Saccharomyces boulardii, liofilizowane komórki szczepu bakterii Lactobacillus rhamnosus GG.
SKŁADNIKI:
szczep drożdży Saccharomyces boulardii, glukoza, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, szczep bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (w tym: maltodekstryna), barwnik: dwutlenek tytanu
Wartość odżywcza i skład produktu w kapsułce oraz produktu bez kapsułki
Informacja o wartości odżywczej
|
100 g produktu
|
1 kapsułka z produktem
|
2 kapsułki z produktem
|
Produkt bez kapsułki (zawartość 1 kapsułki)
|
Wartość energetyczna
|
1368 kJ/325 kcal
|
8,20 kJ/1,95 kcal
|
16,40 kJ/3,90 kcal
|
7,00 kJ/1,66 kcal
|
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
5,4 g
0 g
|
0,026 g
0 g
|
0,052 g
0 g
|
0,026 g
0 g
|
Węglowodany w tym cukry
|
43 g
34 g
|
0,30 g
0,15 g
|
0,60 g
0,30 g
|
0,20 g
0,15 g
|
Błonnik
|
17 g
|
0,11 g
|
0,22 g
|
0,10 g
|
Białko
|
18 g
|
0,11 g
|
0,22 g
|
0,11 g
|
Sól
|
0,20 g
|
0 g
|
0 g
|
0 g
|
Składniki charakteryzujące produkt |
100 g produktu
|
1 kapsułka
|
2 kapsułki
|
Saccharomyces boulardii
|
817 mld CFU*
|
5 mld CFU*
|
10 mld CFU*
|
Lactobacillus rhamnosus GG
|
245 mld CFU*
|
1,5 mld CFU*
|
3 mld CFU*
|
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić od światła i wilgoci. Produkt powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.