Liście morwy, hamując działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład cukrów złożonych na proste, ograniczają ich wchłanianie przez organizm. Dzięki tym właściwościom pomagają ustabilizować poziom cukru we krwi, zmniejszając jego przyswajanie po posiłkach.
Kategorie:
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla diabetyków » Morwa biała
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla diabetyków » Na poziom cukru
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla diabetyków » Pozostałe
Zioła i herbaty » Odchudzanie i oczyszczanie
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla diabetyków » Morwa biała
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla diabetyków » Na poziom cukru
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla diabetyków » Pozostałe
Zioła i herbaty » Odchudzanie i oczyszczanie
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Chronić od wilgoci i światła.
Stosowanie: 2 płaskie łyżeczki od herbaty lisci morwy białej (2,0 g) zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pod przykryciem 10 min. Wypić przed posiłkiem.
2 płaskie łyżeczki od herbaty liści morwy białej czyli 2 g produktu stanowią dzienną dawkę.
Skład: Wysuszone, rozdrobnione liście morwy białej (Morus alba L.) – 100 %