Dla niemowląt po 4. miesiącu, do postępowania dietetycznego podczas biegunki - pod nadzorem lekarskim. Wcześniejsze użycie tylko według wskazań lekarza. HiPP ORS 200 jest odpowiedni do stosowania jako element zbilansowanej diety uzupełniającej.
HIPP ORS 200 kleik marchwiowo-ryżowy został przygotowany z naturalnych surowców. Przeznaczony do stosowania jako doustny płyn nawadniający dla niemowląt i małych dzieci przy biegunkach. HIPP kleik marchwiowo-ryżowy należy stosować po uprzedniej konsultacji z lekarzem pediatrą.
HIPP kleik marchwiowo-ryżowy nie zawiera laktozy, nie zawiera glutenu, bez dodatku białka mleka.
HIPP ORS 200 kleik marchwiowo-ryżowy nie może być stosowany w następujących przypadkach:
- ostra i przewlekła niewydolność nerek,
- alkaloza metaboliczna,
- uporczywe wymioty,
- utrata przytomności/wstrząs,
- zaburzenia wchłaniania węglowodanów,
- niedrożność jelit.
HIPP kleik marchwiowo-ryżowy nie może być podawany dziecku u którego wcześniej wystąpiła alergia na którykolwiek ze składników zawartych w produkcie.
Sposób stosowania: Jeżeli lekarz nie zaleci inaczej, w początkowych 3-4 godzinach biegunki podawać wyłącznie HiPP ORS 200:
- przy lekkiej biegunce (utrata masy ciała do 3%) - 20-30 ml/kg masy ciała,
- przy średniej biegunce (utrata masy ciała 3-8%) - 30-80 ml/kg masy ciała.
Po skutecznym nawodnieniu należy jak najszybciej rozpocząć wprowadzanie zwyczajowych produktów i powrót do diety stosowanej przed zachorowaniem (zgodnie z instrukcją podaną na wewnętrznej stronie etykiety). Dalsza utrata płynów spowodowana oddaniem płynnego stolca i/lub wymiotami powinna być wyrównana dodatkową porcją 50-100 ml HiPP ORS 200 (najlepiej podawanego łyżeczką, w małych odstępach czasu, np. co 5-10 min).
Składniki:
- woda,
- marchew (26%),
- ryż (2%),
- syrop glukozowy,
- sól jodowana,
- cytrynian sodu,
- cytrynian potasu,
- regulator kwasowości - kwas cytrynowy.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Przed podaniem schłodzić.
Kupujący Hipp ORS 200, kleik, marchw.-ryzowy, 200 ml
Kupowali również
-
32,85 zł
-
15,19 zł