Zdjęcie produktu Latopic - kapsułki

Latopic - kapsułki Kapsułka, 30 sztuk

Latopic w formie doustnych kapsułek to preparat stworzony do postępowania dietetycznego w alergii pokarmowej i w atopowym zapaleniu skóry (AZS). Produkt ten jest jedynym na polskim rynku preparatem zawierającym polskie szczepy bakterii przebadane pod kątem alergii pokarmowej i atopowego zapalenia skóry (AZS). Szczepy zawarte w Latopic są dostosowane do mikroflory jelitowej polskich dzieci. Jedna kapsułka preparatu Latopic zawiera 1 mld bakterii – trzy opatentowane szczepy liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus casei ŁOCK 0919 (dawniej Lactobacillus paracasei ŁOCK 0919), Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908 (dawniej Lactobacillus casei ŁOCK 0908) i Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900 (dawniej Lactobacillus casei ŁOCK 0900). Latopic przeznaczony jest dla niemowląt, dzieci i osób dorosłych.

49,29

Kategorie:
PIELĘGNACJA » Problemy skórne » Stany zapalne skóry
PIELĘGNACJA » Pielęgnacja twarzy » Kremy do twarzy » Skóra alergiczna i atopowa
CIĄŻA I DZIECKO » Zdrowie dziecka » Odporność
CIĄŻA I DZIECKO » Zdrowie dziecka » Przeziębienie i grypa
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla dzieci » Pozostałe
Problemy trawienne i pokarmowe » Biegunka
Problemy trawienne i pokarmowe » Wzdęcia
Przeziębienie i grypa

Latopic jest preparatem przeznaczonym do postępowania dietetycznego w alergii pokarmowej i w atopowym zapaleniu skóry (AZS). Latopic znajduje również zastosowanie wspomagająco w nietolerancji laktozy. Nietolerancja laktozy może objawiać się biegunkami, kolką brzuszną, wzdęciami oraz zaparciami.

Swoje właściwości preparat Latopic zawdzięcza zawartości w składzie polskich szczepów bakterii przebadanych pod kątem alergii pokarmowej i atopowego zapalenia skóry (AZS). Szczepy zawarte w Latopic są dostosowane do mikroflory jelitowej polskich dzieci. Jedna kapsułka Latopic zawiera 1 mld bakterii – trzy opatentowane szczepy liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego: • Lactobacillus casei ŁOCK 0919 (dawniej Lactobacillus paracasei ŁOCK 0919), • Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908 (dawniej Lactobacillus casei ŁOCK 0908), • Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900 (dawniej Lactobacillus casei ŁOCK 0900). Szczepy wchodzące w skład preparatu Latopic wykazują: • oporność na niskie pH panujące w żołądku oraz na sole żółci, • adherencję do komórek nabłonka jelitowego, • produkcję substancji wykazujących aktywność wobec: Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella Enteritidis, Salmonella Typhimurium, Listeria innocua, Listeria monocytogenes oraz Enterococcus faecalis, • oporność na antybiotyki typową dla bakterii z grupy Lactobacillus casei/rhamnosus. Latopic stosowany u osób z alergią pokarmową łagodzi objawy atopowego zapalenia skóry. Skuteczność oraz bezpieczeństwo szczepów zawartych w Latopic potwierdzono w badaniach klinicznych. Efekty stosowania preparatu Latopic w kapsułkach: • zmniejszenie rozległości i nasilenia zmian skórnych, • zmniejszenie świądu, • poprawa snu, • szybsza tolerancja na białka mleka krowiego, • zwiększenie przyswajalności laktozy, • dwukrotne zmniejszenie częstości zachorowań na alergiczny nieżyt nosa, sapkę, zapalenie błony śluzowej ucha środkowego, spastyczne zapalenie oskrzeli.

Przeciwwskazaniem do stosowania BLF 100 jest uczulenie na którykolwiek składnik produktu. Preparat Latopic jest żywnością niekompletną. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Nie należy stosować go pozajelitowo. Latopic przeznaczony jest dla niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Produkt należy stosować pod nadzorem lekarza. Wskazane jest ostrożne stosowanie bakterii kwasu mlekowego u niemowląt z ciężkim upośledzeniem odporności. Latopic nie zawiera białka mleka, laktozy i glutenu. Przechowywać w lodówce (2-8 stopni Celsjusza) w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią. Jeżeli produkt przechowywany jest poza lodówką w temperaturze do 25 stopni Celsjusza, należy go spożyć w ciągu 1 miesiąca.

Preparat Latopic należy stosować 1 raz dziennie 1 kapsułkę przez co najmniej 3 miesiące. W przypadku niemowląt, dzieci i osób mających trudności z połykaniem kapsułki, można otworzyć kapsułkę, wysypać proszek i rozpuścić go w niewielkiej ilości letniego płynu (mleko matki, przegotowana woda o temperaturze pokojowej, preparat hipoalergiczny polecany przez lekarza). W takiej postaci spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

Jedna kapsułka Latopic zawiera: maltodekstrynę, składnik kapsułki - żelatynę, 1 miliard liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego w następujących proporcjach: 50% Lactobacillus casei ŁOCK 0919, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900, barwnik kapsułki - dwutlenek tytanu, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy.

Kupujący Latopic, kaps.,30 szt (lodowka)
Kupowali również