Zdjęcie produktu Maść borowinowa

Maść borowinowa 60 g

Maść borowinowa to lek przynoszący ulgę w chorobach tzw. reumatycznych i u pacjentów po urazach narządu ruchu (również urazach sportowych).

23,49


reumatoidalne Zapalenie Stawów (RZS)
zesztywniające Zapalenie Stawów Kręgosłupa (ZZSK)
choroba zwyrodnieniowa stawów
zespoły bólowe szyjne, barkowe i lędźwiowe
po urazach narządu ruchu
głównym składnikiem maści borowinowej jest wodny wyciąg borowinowy oraz podłoże diadermalne, dzięki któremu aktywne biologicznie związki borowin mogą łatwo przenikać przez skórę. Podłoże to wykazuje dużą zdolność wiązania wodnego wyciągu borowinowego, tworząc emulsje typu W/O. Aktywne biologicznie składniki borowin zawarte w wodnym wyciągu borowinowym to głównie kwasy humusowe (huminowe i fulwokwasy) oraz liczne jony: wapnia, magnezu, sodu, bromu, jodu, ciała estrogenie, garbniki i inne cenne mikroelementy. Właściwości przeciwzapalne maści wykorzystano w leczeniu wielu chorób stawów i kręgosłupa.
Nie stwierdzono.
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu w tym etylu parahydroksybenzoesan. Nie stosować na uszkodzoną skórę.
Lekkim masażem wcierać do wchłonięcia niewielkie ilości maści (około 1-2 cm maści wyciśniętej z tubki) w skórę w okolicę chorych stawów i mięśni. Stosować 1 do 3 razy dziennie, przez ok. 2-3 tygodnie.
W 100,0g produktu leczniczego znajduje się:
Substancja czynna: 40,0g wodnego wyciągu borowinowego;
Substancje pomocnicze: 0,5g olejku sosnowego; 0,1g etylu
parahydroksybenzoesanu; 59,4g maści cholesterolowej (podłoże o
składzie: parafina ciekła, parafina stała, wazelina biała,
cholesterol).
 

Kupujący Maść borowinowa, 60 g
Kupowali również