Modulen IBD Proszek, 400 g


Recepta: 11000000005170907672

Dane wystawiającego receptę: nazwa poradni lub praktyki lekarskiej, adres, telefon, REGON


Świadczeniodawca
Pacjent

Dane
imię nazwisko,
adres

Pesel
R.p.

Modulen IBD Proszek, 400 g

65,14

Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania w chorobie Leśniowskiego-Crohna.
Odpowiedni dla dzieci powyżej 5. roku życia.
  • Stosować pod kontrolą lekarza.
  • Odpowiedni jako jedyne źródło pożywienia.
  • Nie zaleca się dodawania leków bezpośrednio do produktu.
  • Należy zapoznać się z ulotką zawierającą sposób przygotowania i tabelę dawkowania.
  • Dieta kompletna pod względem odżywczym.
  • Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
  • Do podawania doustnie lub przez zgłębnik.
  • Wgodna miarka - łatwe użycie i przechowywanie.

  •  
    Po każdym użyciu zamknąć szczelnie puszkę i przechowywać w chłodnym miejscu. Zużyć w ciągu 4 tygodni od otwarcia.
    Przygotowaną porcję spożyć w ciągu 6 godzin, jeśli przechowywana jest w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce nie dłużej niż 24 godziny.
    Syrop glukozowy, kazeina (z mleka), sacharoza, tłuszcz mleczny, trójglicerydy średniołańcuchowe, składniki mineralne (cytrynian potasu, fosforan wapnia, cytrynian sodu, węglan wapnia, chlorek magnezu, wodorotlenek potasu, chlorek potasu, siarczan żelazawy, siarczan cynku, tlenek magnezu, siarczan manganu, siarczan miedzi, molibdenian VI sodu, jodek potasu, chlorek chromu III, selenian sodu), olej kukurydziany, emulgator (lecytyna sojowa), witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, kwas foliowy, K, biotyna, D, B12), diwinian choliny.
    Wartość odżywcza 100 g 100 ml* Wartość energetyczna kJ / kcal 2070 / 500 414 / 100 Tłuszcz (42% kcal) w tym g 23 4,6 - kwasy tłuszczowe nasycone g 13 2,6 - kwasy tłuszczowe jednonienasycone g 3,9 0,78 - kwasy tłuszczowe wielonienasycone g 2,4 0,48 Węglowodany (44% kcal) w tym g 54 11 - cukry g 21 4,2 - laktoza g <0,50 <0,10 Błonnik (0% kcal) g 0 0 Białko (14% kcal) g 18 3,6 Sól (= Na (g) x 2,5) g 0,43 0,085 Składniki mineralne     Sód g 170 34 Chlorki mg 365 73 Potas mg 600 120 Wapń mg 445 89 Fosfor mg 300 60 Magnez mg 100 20 Żelazo mg 5,4 1,1 Cynk mg 4,7 0,94 Miedź mg 0,49 0,10 Jod µg 49 10 Selen µg 17 3,4 Mangan mg 0,98 0,20 Chrom µg 25 5,0 Molibden µg 37 7,4 Fluor mg <0,01 <0,002 Witaminy     A µg 410 82 D µg 4,9 1,0 K µg 27 5,4 C mg 47 9,4 B1 mg 0,59 0,12 B2 mg 0,64 0,13 B6 mg 0,83 0,17 Niacyna mg / mg NE 5,8 / 9,8 1,2 / 2,0 Kwas foliowy µg 120 24 B12 µg 1,6 0,32 Kwas pantotenowy mg 2,4 0,48 Biotyna µg 16 3,2 E mg α-TE 6,5 1,3 Inne składniki odżywcze     TCM / MCT g 6,0 1,2 Kwas α-linolenowy g 0,20 0,04 Kwas linolowy g 2,1 0,42 Cholina mg 35 7,0 Cholesterol mg 33 6,6 Osmolarność: 290 m0sm/l     * 20 g proszku + 85 ml wody    
    NE: ekwiwalent niacyny
    TE: ekwiwalent tokoferolu
    TCM / MCT: Trójglicerydy średniołańcuchowe, 400 g