Zdjęcie produktu Nutridrink Protein - płyn o smaku mokka

Nutridrink Protein - płyn o smaku mokka Płyn, 125 ml, 4 sztuki

Nutridrink Protein o smaku mokka to wysokoenergetyczny i wysokobiałkowy preparat odżywczy w formie płynu gotowego do picia, w buteleczce o niewielkiej objętości, zaledwie 125 ml. Preparat stworzony z myślą o pacjentach onkologicznych, jako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej, pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii, w okresie rekonwalescencji, w opiece paliatywnej. Nutridrink Protein wspiera zachowanie prawidłowej diety oraz pokrycie zapotrzebowania pokarmowego osoby chorej. Można go stosować jedynie jako uzupełnienie diety, w ilości od jednego do dwóch opakowań dziennie, co stanowi 60% dziennego zapotrzebowania na białko. Nutridrink Protein dostarcza choremu dużo białka, energii oraz innych składników odżywczych. Występuje w różnych smakach, m.in. o smaku mokka. Dostępny tylko w aptekach, bez recepty.

34,65

Kategorie:
Problemy trawienne i pokarmowe » Preparaty odżywcze

Wskazaniem do stosowania Nutridrink Protein o smaku mokka jest zwiększone zapotrzebowanie białkowe i energetyczne u chorych, którzy mają problemy ze spożywaniem normalnych pełnowartościowych posiłków. Zalecany do stosowania jako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej, pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii, w okresie rekonwalescencji, w opiece paliatywnej. Nutridrink Protein przeznaczony jest do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą onkologiczną, w tym: • na każdym etapie terapii: przed, w trakcie oraz po zakończeniu radio- lub chemioterapii, • w przygotowaniu do operacji oraz w rekonwalescencji po operacji, • w rekonwalescencji po chorobie nowotworowej.

Działanie preparatu Nutridrink Protein o smaku mokka opiera się na recepturze o wysokiej zawartości białka, energii oraz innych składników odżywczych podanej w małej, skoncentrowanej objętości (125 ml). W objętości 125 ml znajduje się aż 18 g białka. Poza dużą zawartością białka w preparacie znajdują się wszystkie pozostałe składniki odżywcze w odpowiednich proporcjach: tłuszcze, węglowodany oraz komplet witamin i minerałów. Dzięki temu Nutridrink Protein pomaga w zachowaniu prawidłowej diety oraz pokryciu zapotrzebowania pokarmowego osoby chorej, co zwiększa jej szanse na utrzymanie lub polepszenie stanu ogólnego oraz przejście przez pełen zaplanowany schemat leczenia. Płyn Nutridrink Protein jest na tyle odżywczy i zbilansowany, że może stanowić pełnowartościowy posiłek. Dwie butelki produktu pokrywają 60% dziennego zapotrzebowania na białko (Dla osoby o masie ciała 70 kg i zapotrzebowaniu dziennym na białko 0,8 g/kg m. c.). Dzięki formie płynnej i małej objętości jest łatwy do podania.

Nutridrink Protein o smaku mokka należy stosować pod nadzorem lekarza. Należy pamiętać o tym, że preparat Nutridrink Protein można stosować jedynie jako uzupełnienie diety, w ilości jednego do dwóch opakowań dziennie. Nie zastępuje on odpowiednio zbilansowanej diety, tym samym nie może stanowić jedynego źródła pożywienia chorego. Preparaty nie należy stosować w przypadku alergii na białka mleka krowiego, galaktozemii i fruktozemii. Ze względu na wysoką zawartość białka produkt nie jest odpowiedni dla pacjentów z niewydolnością nerek (bez odpowiedniej nerkowej terapii zastępczej) oraz wątroby, zagrożonych wystąpieniem encefalopatii wątrobowej. Produkt Nutridrink Protein nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Nie należy go stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat. Zachować ostrożność u dzieci w wieku 3-6 lat. Nutridrink Protein o smaku mokka należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w lodówce, w zamkniętej butelce, nie dłużej niż 24 godziny.

Płyn Nutridrink Protein o smaku mokka należy stosować pod nadzorem lekarza. Spożywać nie więcej niż jedną do dwóch butelek na dobę (300-600 kcal) przez minimum 14 dni, o ile lekarz lub dietetyk nie zaleca inaczej. Produkt jest gotowy do spożycia i przeznaczony do picia. Przed użyciem należy dobrze wstrząsnąć opakowaniem. Najlepiej podawać schłodzony. Produkt zaleca się pić powoli (1 opakowanie od 30 min. do 1 godz.) lub między posiłkami. Należy monitorować podaż płynów, aby zapewnić odpowiedni stan nawodnienia pacjenta.

Skład płynu Nutridrink Protein o smaku mokka: woda, białka mleka krowiego, maltodekstryna, cukier, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyna sojowa), chlorek choliny, aromat, L-askorbinian sodu, barwnik (kurkumina), cytrynian potasu, barwnik (kwas karminowy), wodorofosforan dipotasu, mleczan żelaza (ll), octan DL-alfa-tokoferylu, octan retinylu, glukonian miedzi(ll), siarczan cynku, siarczan manganu, D-pantotenian wapnia, selenia (IV) sodu, D-biotyna, chlorek chromu(lll), cholekalcyferol, chlorowodorek tiaminy, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorowodorek pirydoksyny, nikotynamid, jodek potasu, ryboflawina, molibdenian(VI) sodu, fluorek sodu, cyjanokobalamina, fitomenadion. Wartość odżywcza w 100 ml produktu Nutridrink Protein o smaku mokka: Wartość energetyczna 1010 kJ / 240 kcal; Tłuszcz 9,4 g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g; Węglowodany 24,4 g, w tym: cukry 13,3 g, laktoza 0,3 g; Błonnik 0 g; Białko 14,4 g; Sól 0,10 g; Witaminy: Witamina A 260 mcg RE/ER, Witamina D 2,1 mcg, Witamina E 3,7 mg a-TE/ET, Witamina K 16 mcg, Tiamina 0,45 mg, Ryboflawina 0,50 mg, Niacyna (3,6 mg NE/EN) / 0,59 mg, Kwas pantotenowy 1,6 mg, Witamina B6 0,53, mg Kwas foliowy 80 mcg, Witamina B12 1,1 mcg, Biotyna 12 mcg, Witamina C 30 mg; Składniki mineralne: Na 40 mg, K 105 mg, Cl 60 mg, Ca 350 mg, P 300 mg, Mg 55 mg, Fe 2,1 mg, Zn 2,4 mg, Cu 0,35 mg, Mn 0,63 mg, F 0,19 mg, Mo 20 mcg, Se 14 mcg, Cr 13 mcg, I 46 mcg, Inne: Cholina 110 mg. Osmolarność 570 m Osmol / l , 4 x 125 ml.

Kupujący Nutridrink Protein, płyn, o sm.mokka, 4 x 125 ml
Kupowali również