Zdjęcie produktu Olimp Nutramil Complex Protein

Olimp Nutramil Complex Protein Sm.waniliowy, 6 sasz.

67,55

Produkt przeznaczony do postępowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko: w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą (min. nowotworową, neurodegeneracyjną, anoreksją, rozległymi oparzeniami); w rekonwalescencji, w chorobach utrudniających gryzienie i połykanie, w problemach z samodzielnym przygotowaniem i spożywaniem posiłków, chorobach krótkotrwałych, o ciężkim przebiegu (np. grypa, przeziębienie przebiegające z wysoką gorączką), stanach po udarach i urazach; okresach przed i pooperacyjnych; chorobach zapalnych jelit; zespole jelita drażliwego (postać biegunkowa); resekqi częściowej jelit lub żołądka; diecie eliminacyjnej w celiakii i metoleranqi laktozy (laktoza < 0.02g/ 100 kcal lub < 0,025g/ 100 ml przygotowanego posiłku Nutramil complex Protem).
Przeciwwskazania: Preparat nie stanowi wyłącznego źródła pożywienia. Preparat może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Preparat nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Nutramil complex Protein jest klinicznie wolny od laktozy, tj. jej ilość nie przekracza 0,02 g/100 kcal w całodziennej diecie, co jest zgodne z opinią Panelu Naukowego EFSA ds. żywności dietetycznej, żywienia i alergii.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej.
  • Chonić od światła i wilgoci.
  • Preparat przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza.
    Dawkowanie zależne od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu.
    Jako uzupełnienie codziennej diety zaleca się podawanie 1-3 saszetek na dobę (300 - 900 kcal), o ile lekarz lub dietetyk nie zaleci inacze).
    Sposób przygotowania: w celu sporządzenia 200 ml gotowego posiłku należy do naczynia zawierającego 150 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej dodawać powoli zawartość 1 saszetki, ciągle mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia proszku.
    Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
    maltodekstryny kukurydziane, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeinian wapnia (z mleka), izołat białek serwatkowych (z mleka), oleje roślinne (olej rzepakowy 63%, (olej ze średniolańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (MCT) 37%), aromaty, statnłizatary - hydroksypropylometyloceluloza, talk, glikol polietylenowy; diglicynian wapnia, sole potasowe kwasu ortofosforowego, diglicynian magnezu, chlorek sodu, emulgator -lecytyny (z soi); cytrynian sodu, substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza, sacharyny; kwas L-askorbinowy - wit. C, diglicynian cynku, diglicynian żelaza(II), octan DL-alfa-tokoferylu - wit. E; glukoman manganu, nikotynamid - niacyna, selenian sodu(IV), octan retinylu - wit A, przeciwutleniacz - mieszanina tokoferoli, glukonian miedzi(Il), D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, D-biotyna, cyjanokobalamina -wit B12, cholekalcyferol - wit D, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) - folian, chlorowodorek piiydoksyny - wit. B6, fllochinon (fitomenadion) - wit K, ryboflawina - wit B2, monoazotan tiaminy - wit. BI, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, molibdenian(VI) sodu, barwnik - dwutlenek tytanu.
    Wartość odżywcza w porcji (1 saszetka rozpuszczona w 150 ml wody (200 ml) 100 g Wartość energetyczna 1254 kJ / 300 kcal 1743 kJ / 417 kcal

    Tłuszcz, w tym:

    kwasy tłuszczowe nasycone

    olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (MCT)

    10,7 g

    4,8 g

    4,0 g

    14,9 g

    6,7 g

    5,5 g

    Węglowodany, w tym:

    cukry

    laktoza

    32,2 g

    3,9 g

    <0,058 g

    44,7 g

    5,4 g

    <0,08 g

    Błonnik 0 g 0 g Białko 18,8 g 26 g Sól 0,43 g 0,59 g Witamina A (mcg RE) 160 mcg 222 mcg Witamina D 5 mcg 6,9 mcg Witamina E (mg a-TE) 4 mg 5,5 mcg Witamina K 15 mcg 21 mcg Witamina C 16 mg 22 mg Witamina B1 0,22 mg 0,3 mg Witamina B2 0,28 mg 0,4 mg Niacyna (mg NE) 3,2 mg 4,4 mg Witamina B6 0,28 mg 0,4 mg Kwas foliowy 40 mcg 56 mcg Witamina B12 0,5 mcg 0,7 mcg Biotyna 10 mcg 13,9 mcg Kwas pantotenowy 1,2 mg 1,7 mg Sód 170 mg 236 mg Potas 349 mg 485 mg Chlorki 160 mg 222 mg Wapń 360 mg 500 mg Fosfor 140 mg 194 mg Magnez (z chelatu Albion®) 45 mg 63 mg Żelazo (z chelatu Albion®) 1,5 mg 2,1 mg Cynk (z chelatu Albion®) 2 mg 2,8 mg Miedź 200 mcg 278 mcg Mangan 0,4 mg 0,56 mg Molibden 10,5 mcg 14,6 mcg Selen 22 mcg 30,5 mcg Chrom 8 mcg 11 mcg Jod 30 mcg 42 mcg
    Osmolarność = 290 mOsm/l
    Produkt bezglutenowy.
    Klinicznie wolny od laktozy.
    , 432 g

    Kupujący Olimp Nutramil Complex Protein, sm.waniliowy, 6 sasz.
    Kupowali również