Do postępowania dietetycznego w rekonwalescencji spowodowanej:
- niedożywieniem
- osłabieniem
- wyniszczeniem organizmu
związanymi z hospitalizacją, stanami okołooperacyjnymi, chorobami onkologicznymi lub u pacjentów w podeszłym wieku.
Produkt jest przeznaczony dla osób dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia.
Środek spożywczy kompletny pod względem odżywczym o składzie uwzględniającym zapotrzebowanie organizmu do odżywiania osób w okresie rekonwalescencji po chorobie, operacji, niedożywionych, wyniszczonych.
RECOMED Krem pomidorowo-paprykowy zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze: białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik pokarmowy oraz komplet witamin i składników mineralnych. Skoncentrowana forma produktu ułatwia podawanie i nie obciąża dodatkowo organizmu chorego. Białko obecne w produkcie to najwyższej jakości hydrolizat białka drobiowego. Produkt został ponadto wzbogacony w L-glutaminę i L-argininę, aminokwasy o kluczowym znaczeniu w procesie rekonwalescencji.
RECOMED Krem pomidorowo-paprykowy jest produktem wysokobiałkowym i wysokoenergetycznym, stworzonym na bazie naturalnych proszków warzywnych. Jedna porcja produktu po jej przygotowaniu to 1,5 kcal/ml. RECOMED Krem pomidorowo-paprykowy to pełnowartościowy posiłek, którego składniki przyczyniają się m.in. do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz metabolizmu makroskładników odżywczych, węglowodanów i kwasów tłuszczowych. Ponadto pomagają w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej i elektrolitowej, w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych i poznawczych oraz ochraniają komórki przed stresem oksydacyjnym.
RECOMED Krem pomidorowo-paprykowy zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze: białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik pokarmowy oraz komplet witamin i składników mineralnych. Skoncentrowana forma produktu ułatwia podawanie i nie obciąża dodatkowo organizmu chorego. Białko obecne w produkcie to najwyższej jakości hydrolizat białka drobiowego. Produkt został ponadto wzbogacony w L-glutaminę i L-argininę, aminokwasy o kluczowym znaczeniu w procesie rekonwalescencji.
RECOMED Krem pomidorowo-paprykowy jest produktem wysokobiałkowym i wysokoenergetycznym, stworzonym na bazie naturalnych proszków warzywnych. Jedna porcja produktu po jej przygotowaniu to 1,5 kcal/ml. RECOMED Krem pomidorowo-paprykowy to pełnowartościowy posiłek, którego składniki przyczyniają się m.in. do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz metabolizmu makroskładników odżywczych, węglowodanów i kwasów tłuszczowych. Ponadto pomagają w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej i elektrolitowej, w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych i poznawczych oraz ochraniają komórki przed stresem oksydacyjnym.
Nadwrażliwość na składniki preparatu.
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego.
Zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się jest niezbędny dla zachowania zdrowia.
W temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, niedostępnym dla małych dzieci.
Proszek do sporządzania roztworu doustnego.
Preparat jest klinicznie wolny od laktozy.
Produkt jest przyjmowany pod nadzorem lekarza.
Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego.
Zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się jest niezbędny dla zachowania zdrowia.
W temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, niedostępnym dla małych dzieci.
Proszek do sporządzania roztworu doustnego.
Preparat jest klinicznie wolny od laktozy.
Produkt jest przyjmowany pod nadzorem lekarza.
Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Zalecane spożycie: RECOMED Krem pomidorowo-paprykowy może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia (5 porcji dziennie) lub jako uzupełnienie diety lub jej częściowe zastępowanie (1-3 porcje dziennie).
Sposób użycia: Zawartość 1 saszetki rozpuścić w 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Aby przygotować 1/2 porcji, połowę zawartości saszetki rozpuścić w 100 ml wrzącej wody.
Sposób użycia: Zawartość 1 saszetki rozpuścić w 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Aby przygotować 1/2 porcji, połowę zawartości saszetki rozpuścić w 100 ml wrzącej wody.
maltodekstryna, proszek pomidorowy 15%, hydrolizat białka drobiowego, tłuszcz palmowy utwardzony, papryka słodka 6%, seler mielony, cebula mielona, marchew mielona, olej słonecznikowy, L-glutamina, pietruszka mielona, szpinak mielony, zioła prowansalskie, L-arginina, sól, składniki mineralne (cytrynian potasu, ortofosforan wapnia, węglan magnezu, siarczan żelazawy, siarczan cynku, siarczan miedziowy, siarczan manganu, jodek potasu, selenin sodu, molibdenian sodu, chlorek chromu (III)), emulgator: difosforan tetrapotasu, pieprz czarny, witaminy (kwas L-askorbinowy, amid kwasu nikotynowego, octan DL-alfa-tokoferylu, octan retinylu, cholekalcyferol, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, monoazotan tiaminy, kwas foliowy, D-biotyna, filochinon, cyjanokobalamina).
Może zawierać śladowe ilości pochodnych mleka, soi, pszenicy, jajek, selera i gorczycy.
% Energii z:
1 porcja (100 g)
Białka
21,8 % kcal
Węglowodanów
47 % kcal
Tłuszczu
26,7 % kcal
Błonnika
4,5 % kcal
Wartość odżywcza
w porcji 100 g
Wartość energetyczna
1682 kJ/ 400 kcal
Tłuszcz w tym:
11,9 g
- kwasy tłuszczowe nasycone
7 g
Węglowodany w tym:
47 g
- cukry
20,6 g
Błonnik
9 g
Białko
21,8 g
Sód
0,4 g
L-Glutamina
4700 mg
L-Arginina
1720 mg
Składniki mineralne:
Potas
400 mg
Chlorki
600 mg
Wapń
160 mg
Fosfor
140 mg
Magnez
75 mg
Żelazo
2,8 mg
Cynk
2 mg
Miedź
0,24 mg
Mangan
0,4 mg
Selen
11 mcg
Chrom
8 mcg
Molibden
14 mcg
Jod
30 mcg
Witaminy:
Witamina A
240 mcg
Witamina D
2 mcg
Witamina E
3,6 mg
Witamina K
22,5 mcg
Witamina C
24 mg
Witamina B1
0,33 mg
Witamina B2
0,42 mg
Niacyna
4,8 mg
Kwas pantotenowy
1,8 mg
Witamina B6
0,42 mg
Biotyna
15 mcg
Kwas foliowy
60 mcg
Witamina B12
0,75 mcg
Może zawierać śladowe ilości pochodnych mleka, soi, pszenicy, jajek, selera i gorczycy.
% Energii z:
1 porcja (100 g)
Białka
21,8 % kcal
Węglowodanów
47 % kcal
Tłuszczu
26,7 % kcal
Błonnika
4,5 % kcal
Wartość odżywcza
w porcji 100 g
Wartość energetyczna
1682 kJ/ 400 kcal
Tłuszcz w tym:
11,9 g
- kwasy tłuszczowe nasycone
7 g
Węglowodany w tym:
47 g
- cukry
20,6 g
Błonnik
9 g
Białko
21,8 g
Sód
0,4 g
L-Glutamina
4700 mg
L-Arginina
1720 mg
Składniki mineralne:
Potas
400 mg
Chlorki
600 mg
Wapń
160 mg
Fosfor
140 mg
Magnez
75 mg
Żelazo
2,8 mg
Cynk
2 mg
Miedź
0,24 mg
Mangan
0,4 mg
Selen
11 mcg
Chrom
8 mcg
Molibden
14 mcg
Jod
30 mcg
Witaminy:
Witamina A
240 mcg
Witamina D
2 mcg
Witamina E
3,6 mg
Witamina K
22,5 mcg
Witamina C
24 mg
Witamina B1
0,33 mg
Witamina B2
0,42 mg
Niacyna
4,8 mg
Kwas pantotenowy
1,8 mg
Witamina B6
0,42 mg
Biotyna
15 mcg
Kwas foliowy
60 mcg
Witamina B12
0,75 mcg