Dicoflor Complex jest suplementem diety w postaci płynu w fiolkach. Probiotyki pomagają przywrócić równowagę mikroflory jelitowej. Witaminy z grupy B przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, a biotyna do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych oraz energetycznego. Cynk i kwas foliowy pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Produkt jest pakowany w fiolki jednorazowego użycia, zapewniając integralność składników aktywnych umieszczonych w nakrętce i fiolce.
WITAMINY I SUPLEMENTY » Wzmacnianie odporności » Pozostałe
Dla alergików » Dla alergików - preparaty doustne
Problemy trawienne i pokarmowe » Biegunka
Problemy trawienne i pokarmowe » Odbudowa flory bakteryjnej
Problemy trawienne i pokarmowe » Wzdęcia
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu.
Produkt zawiera żywe komórki bakterii (pro-biotyki), które są wrażliwe na ciepło, z tego względu nie należy narażać produktu na działanie źródeł ciepła, promieni słonecznych i na gwałtowne zmiany temperatur.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Chronić od wilgoci i światła.
Zalecana dzienna porcja do spożycia: 1 fiolka.
Sposób przygotowania i sposób użycia: przekręcić nakrętkę butelki w prawo aż do momentu pęknięcia pieczęci zabezpieczającej, energicznie wstrząsnąć, aż do całkowitego rozpuszczenia proszku, następnie odkręcić nakrętkę i przyjąć płyn.
Fiolka: woda, fruktoza, cynku glukonian, aromat, substancje konserwujące: sodu benzoesan, potasu sorbinian, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, witamina B6 (pirydoksyny chlorowodorek), witamina B1 (tiaminy chlorowodorek), witamina B2 (ryboflawina).
Nakrętka: maltodekstryna, Lactobacillus rhamnosus GG* (ATCC 53103), witamina PP (nikotynamid), kwas pantotenowy (wapnia D-pantotenian), witamina B12 (cyjanokobalamina), substancja przeciwzbrylająca: roślinny magnezu stearynian, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy), witamina H (biotyna).
* w procesie produkcji bakterii Lactobacillus rhamnosus GG, stosowana jest pochodna kazeiny, która nie jest wykrywalna z zastosowaniem metod analitycznych w produkcie końcowym.
Wartość odżywcza
100 ml
10 ml (1 fiolka)
%ZDS* (1 fiolka)
Wartość energetyczna
88,63 kcal/ 366,66 kJ
8,66 kcal/ 36, 67 kJ
Białko
0,00 g
0,00 g
Węglowodany
20,70 g
2,07 g
w tym cukry
19,65 g
1,97 g
Tłuszcz
0,27 g
0,03 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone
0,27 g
0,03 g
Błonnik
0,10 g
0,01g
Sód
0,01 g
0,00 g
Lactobacillus
rhamnosus GG
6 x 10 10 CFU
6 x 10 9 CFU
brak
Witamina PP
120 mg
12 mg
75
Kwas pantotenowy
40 mg
4 mg
67
Witamina B1
11 mg
1,1mg
100
Witamina B2
14 mg
1,4 mg
100
Witamina B6
14 mg
1,4 mg
100
Kwas foliowy
1000 ľg
100 ľg
50
Biotyna
250 ľg
25 ľg
50
Witamina B12
12,5 ľg
1,25 ľg
50
Cynk
50 mg
5 mg
50
*ZDS - Zalecane dzienne spożycie