Lacidar zawiera 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus, które stanowią uzupełnienie diety w okresie zażywania antybiotyku oraz po skończonej terapii tą grupą leków. Dodatkowo w suplemencie diety obecny jest błonnik akacjowy, który jest pożywką dla bakterii kwasu mlekowego.
CIĄŻA I DZIECKO » Zdrowie dziecka » Probiotyki
Problemy trawienne i pokarmowe » Biegunka
Problemy trawienne i pokarmowe » Odbudowa flory bakteryjnej
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Skład: błonnik rozpuszczalny z akacji (Acacia Mill), substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, liofilizowane bakterie kwasu mlekowego: Lactobacillus acidophilus LA02, Lactobacillus paracasei LPC00, Lactobacillus rhamnosus LR06, skrobia ziemniaczana, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu.
Składniki | 1 tabletka | 2 tabletki |
Lactobacillus acidophilus | 0,5 x 109 jtk* | 1 x 109 jtk* |
Lactobacillus rhamnosus | 0,5 x 109 jtk* | 1 x 109 jtk* |
Lactobacillus paracasei | 0,5 x 109 jtk* | 1 x 109 jtk* |
Błonnik rozpuszczalny z akacji | 50 mg | 100 mg |
*jtk - jednostka tworząca kolonię bakterii.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić od wilgoci i światła. Produkt powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.