Choroby wątroby, alkoholowe i niealkholowe stłuszczenie wątroby, cukrzyca.
Fosfolipidy sojowe są cennym źródłem choliny, która przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu tłuszczów i prawidłowego funkcjonowania wątroby .
Witamy z grupy B przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników.
Dorośli: przed posiłkiem lub w trakcie posiłku początkowo 600 mg 3 razy na dobę, następnie 3 razy na dobę 300 mg (kapsułki należy połykać w całości).
Dzieci: 30 mg/kg mc. (w razie konieczności dzielenia kapsułki jej zawartość należy rozpuścić w niewielkiej ilości mleka lub wody).
Składniki: fsfolipidy sojowe, żelatyna, substancja wypełniająca – celuloza mikrokrystaliczna, substancja przeciwzbrylająca –sole magnezowe kwasów tłuszczowych,
L-asparginian L-ornityny, barwnik – tlenki i wodorotlenki żelaza, witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), ryboflawina(ryboflawina), barwnik – dwutlenek tytanu1 tabletka zawiera: fosfolipidy sojowe 300 mg w tym fosfatydylocholina 75 mg, witamina B2 0,7 mg, pirydoksyny chlorowodorek (witamina B6) 0,7 mg.